Denumire program de studiu: INGINERIA PRODUSELOR ALIMENTARE ID
Descrierea programului de studiu:
Pentru toate disciplinele prevăzute în planul de învățământ Ingineria Produselor Alimentare ID există materiale specifice destinate studiului în tehnologia ID. Acestea sunt organizate și proiectate pe principii educaționale specifice formei de învățământ la distanță. În acest sens, prezentarea informațiilor se face într-o formă accesibilă, concisă și riguroasă și cu o distribuție echilibrată de grafică și text și include obiectivele specifice, organizarea sarcinilor de lucru, elemente aplicative pentru clarificarea și consolidarea cunoștințelor, teste de autoevaluare și de evaluare, recomandări bibliografice.
Facultatea noastră asigură tuturor studenților condiții de documentare în biblioteca universității oferind spre utilizare laboratoare, birouri individuale, săli special amenajate pentru studiu, acces liber la baze de date, acces liber la publicații de specialitate (cărți, periodice scanate, etc. De asemenea se asigură acces la cărțile aflate în biblioteca unor laboratoare de specialitate (Tehnologii alimentare).
La forma de învățământ ID procesul de instruire se bazează pe utilizarea materialelor didactice corespunzătoare care să susțină eficient studiul individual (SI). Pentru programul Ingineria Produselor Alimentare ID, resursele de studiu se asigură în format digital, pentru toate disciplinele din planul de învățământ, se elaborează de către DIDIFR prin efort propriu, și se distribuie fiecărui student înmatriculat la acest program de studiu, în cuantumul taxei de școlarizare. Materialele de studiu sunt realizate astfel încât să susțină orele echivalente de curs prevăzute în planul de învățământ de la programul Ingineria Produselor Alimentare IF, transformate în ore de activități de autoinstruire la forma ID. Orele de laborator, proiect și practică de specialitate sunt transpuse în forma ID ca ore de activități aplicate. Orele de seminar de la programul Ingineria Produselor Alimentare IF sunt transpuse în forma ID ca ore de activități tutorale (AT-uri) de tip față în față sau de tip online, sincron și asincron, respectiv teme de casă (TC-uri). Programul propriu-zis de desfășurare a AT-urilor și AA-urilor este stabilit după structura anului universitar de la IF, conform descrierii din prezentarea procesului didactic, în spațiile de instruire gestionate de Facultatea de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului și/sau în regim de tele-educație.
Pe lângă AT-urile aferente fiecărei discipline din planul de învățământ sunt realizate și alte tipuri de activități de tutorat (îndeosebi de către tutori) cu caracter de consiliere și/sau coordonare de proiecte și alte activități. Aceste activități sunt desfășurate fie direct față în față, fie folosind mediul online prin platforma Google Classroom, conform unui program anterior stabilit.
Locuri de muncă vizate:
Prin misiunea asumată, obiectivele propuse și competențele (profesionale și transversale) ce urmează a fi dobândite de către absolvenți, programul de studii Ingineria Produselor Alimentare ID este în măsură să asigure concordanța cu cadrul național al calificărilor definit prin Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), pregătind specialiști pentru ocupații din grupa de bază 214514 – Inginer în industria alimentară, 214519 – Inspector de specialitate, inginer industriie alimentară, 214516 – Proiectant inginer produse alimentare
Programul de studii este proiectat în concordanță cu Cadrul Național al Calificărilor și cu Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior, respectând standardele specifice domeniului elaborate de ARACIS.
Taxa de școlarizare pentru studenții anului I: 4500 lei
Contact: Adresa: Str. Dr. Ion Rațiu, nr. 7-9, Sibiu, 550012, Sibiu, Romania
- Telefon:+40 269 236 441; FAX:+40 269 212 558
- E-mail:saiapm@ulbsibiu.ro
Coordonator program studii Montanologie ID:
Prof. univ. dr. Romulus IAGĂRU tel.:0729950222